Dorohoi News Logo

Cum se păstrează cel mai bine florile în vază: Vodcă, Sprite sau clor?

flori

Pentru prelungirea prospețimii florilor proaspăt tăiate, specialiștii recomandă folosirea unor soluții special create în acest sens. În lipsa acestora, aveți însă posibilitatea să pregătiți chiar voi astfel de soluții.

Substanțele care păstrează florile proaspete în vaze le asigură nutrienți sub formă de zahăr și previn formarea microorganismelor dăunătoare. De asemenea, aceste substanțe ajută plantele să absoarbă mai eficient nutrienții, mărind aciditatea apei (scăzând PH-ul acesteia), scrie livescience.com.

Site-ul LiveScience a realizat un articol în care analizează cele mai bune soluții improvizate care pot prelungi durata de viață a florilor proaspăt tăiate.

Zahărul dizolvat în apă asigură nutrienți florilor, însă stimulează totodată formarea microbilor. Pentru a împiedica acest proces, specialiștii recomandă adăugarea în apă a unei cantități mici de clor. De asemenea, acidul citric poate fi folosit pentru a scădea PH-ul apei.

Sucurile precum Sprite și 7 Up pot face apa de flori mai acidă și mai bogată în zahăr, spune specialista în plante Susan Han. Ea recomandă crearea unei soluții alcătuită dintr-o parte suc acidulat, trei părții apă și câteva picături de clor.

De asemenea, este recomandată și adăugarea unor picături de vodcă. Alcoolul încetinește ofilirea plantelor prin încetinirea capacității acestora de a produce etilenă, explică specialiștii. Sursa: realitatea.net

 

DorohoiNews.ro



Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web