Dorohoi News Logo

Apa îmbuteliată în plastic poate provoca tulburări hormonale

apa

O echipa de cercetatori din Frankfurt a efectuat un studiu privind apa vânduta în sticle de plastic. Scopul cercetarii era sa afle dacă conținutul din apa îmbuteliată este capabil să provoace tulburări ale sistemului endocrin cu impact negativ asupra sănătății umane. Rezultatele studiului au fost publicate in revista stiintifica PLoSONE.

Anumite substanțe utilizate în fabricarea plasticului utilizat ca ambalaj in industria alimentara afectează în mod negativ sistemul endocrin uman, în special sistemul de reproducere.

De exemplu, substanta bisfenol A, care până de curând a fost utilizata chiar și la fabricarea biberoanelor, potrivit medicilor ar putea afecta în mod negativ formarea sistemului reproductiv și sa perturbe echilibrul hormonal.

Oamenii de stiinta au sistematiza date ale unor studii anterioare și au analizat optsprezece tipuri de apă îmbuteliată în scopul determinarii prezentei in aceasta a unor substanțe cu efecte antiestrogenice sau, dimpotrivă, antiandrogenice. Integral pe incomemagazine.ro

 

DorohoiNews.ro



Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web