Dorohoi News Logo

TOP 10 motive să treci la Windows 8.1

windows-8.1-start

Microsoft anunță disponibilitatea Windows 8.1 în România. Cea mai recentă versiune vine cu o sumedenie de îmbunătățiri și mai multe opțiuni de personalizare a experienței de utilizare. Utilizatorii de Windows 8 pot descărca gratuit update-ul din Windows Store.

Windows 8.1 marchează și momentul apariției pe piață a unui val de dispozitive inovatoare, de la mobilitatea și flexibilitatea tabletelor și a device-urilor 2 în 1, la experiențe complexe și mult mai productive pe laptop și dispozitive de tip all-in-one. Iată o parte din motivele pentru care ar trebuie să-ți faci update sau să treci la versiunea Windows 8.1:

Puternic personalizat. Ecranul de start poate fi mult mai ușor personalizabil. Printre altele, în Windows 8.1, tiles-urile pot fi ajustate, redimensionate la mărimea pe care o dorește utilizatorul. Mai mult, background-ul din ecranul de „Start” poate fi același cu fundalul de pe desktop.

Aplicațiile se găsesc foarte ușor. În ceea ce privește aplicațiile, în Windows 8.1 acestea vor fi extrem de ușor de găsit. Nu trebuie decât să apeși în parte de jos în ecranul de Start și vei avea toate aplicațiile. Foarte interesant este că aplicațiile pot fi ordonate în funcție de data instalării și poți afla care sunt cele pe care le folosești cel mai des.

Revine butonul „Start”. O veste bună pentru utilizatorii cărora le era dor de butonul „Start”. Acesta reapare în Windows 8.1 și face căutarea mai ușoară. Mai exact, butonul „Start” te va trimite instant în ecranul cu live tiles-uri și vei putea ajunge mult mai ușor în zona de aplicații.

Căutare avansată. Noul Bing Smart Search facilitează căutare pe device și internet, indiferent dacă este vorba de aplicații, foldere, fotografii sau site-uri. Mai mult, rezultatele căutărilor sunt grafice. De exemplu, dacă vei căuta informații despre un oraș vei avea rezultate grafice, o hartă, condițiile meteo, atracțiile, nu pur și simplu o listă de link-uri.

De asemenea, acest motor de căutare îți permite să cauți fotografii și în funcție de culoare. De exemplu, dacă vrei poze din București albastre, selectezi această opțiune, iar la rezultate îți vor apărea fotografii din Capitală în care nuanța pe care o dorești este foarte prezentă. 

Cel mai eficient pentru multi-tasking. Windows 8.1 permite afișarea și funcționarea simultană a patru aplicații. Practic, ecranul se împarte și îți dă acces la toate aplicațiile. Îți dă posibilitatea, pe același display, să asculți și muzică, să scrii, să te joci și să navighezi pe internet. Poate fi util și celor care editează sau sunt nevoiți să aibă acces rapid la mai multe aplicații în același timp.Totul e automat, nu trebuie să stai să le redimensionezi sau să le poziționezi pe ecran.

Suport multi-monitor. Microsoft a pus mare preț în Windows 8.1 și pe suportul multi-monitor, care îți permite să vezi desktop-ul sau aplicațiile din Windows Store pe oricare dintre monitoarele aflate în lucru. Acest suport este foarte important pentru cei care vor să afișeze conținut pe un ecran mai mare sau mai multe de pe un device cu display mai mic. În Windows 8.1, utilizatorii vor avea mai mult control asupra conținutului pe care îl vor afișa pe un monitor secundar.

Integrare avansată în cloud cu SkyDrive. Îți permite să ai acces rapid la documentele personale de pe orice device sau locație. Cu SkyDrive Smart Files poți crea, edita, salva și face sharing de documente pe și de pe orice device.

Windows Store mai atractiv. Windows Store are un design mult mai atractiv acum, iar căutarea și achiziționarea aplicațiilor este mult mai facilă. Utilizatorul este ajutat să țină pasul cu noutățile și primește recomandări personalizate cu ajutorul tehnologiei propuse de Bing și multe altele. De asemenea, trebuie spus și că aplicațiile vor primi update în background, automat, fără să mai fie nevoie de inputul utilizatorului.

Gamă diversă de aplicații, direct din Start. Windows 8.1 oferă o gamă foarte largă de servicii direct din ecranul de start. Fie că este vorba de convorbiri pe Skype, mail-uri, editări în Office,  căutarea unor rețete noi prin Bing Food sau Drink app, totul este conceput astfel încât utilizatorul să interacționeze rapid și eficient cu device-ul, spun cei de la Microsoft.

În plus, Windows 8.1 aduce și Internet Explorer 11, singurul browser gândit integral pentru dispozitive cu touch, care, pe lângă rapiditate și fluiditate, prezintă o serie de inovații: sensibilitate mai mare pentru touch, viteză mai mare, sincronizarea istoricului din browser, a setărilor și a bookmarks-urilor favorite.

Windows 8.1 este, de asemenea, primul și singurul sistem de operare care oferă suport pentru printare 3D, de la plug-and-play la aplicații și documente specifice. Puteți afla mai multe despre Windows 8.1 vizitând blogul oficial Windows. Sursa: yahoo.com

 

DorohoiNews.ro



Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web