Dorohoi News Logo

Ce mașini poţi conduce legal pe șoselele din România fără permis de conducere

masini

Puțin cunoscute la noi, dar foarte răspândite în țările din vest, mașinile care pot fi conduse de la vârsta de 16 ani și fără permis de conducere au venit o modă printre adolescenți.

Potrivit legislației în vigoare, singurul lucru necesar este un atestat pe care îl puteți obține de la o școală de șoferi autorizată. Vârsta minimă pentru a conduce asemenea vehicule este de 16 ani, acestea reprezentând și un mijloc util prin care adolescenții pot obține experiența necesară în viitor.

Chiar și în cazul în care aveți deja carnet de conducere, o astfel de mașină vă poate ajuta. În cazul în care aveți carnetul suspendat, puteți conduce un Bellier, Chatenet sau Aixam fără probleme.

Bellier Jade Classic. Mașina care poate fi condusă fără permis are un motor diesel cu o capacitate cilindrică de 523cm³, care dezvoltă 5,4CP. Viteza maximă pe care o poate atinge este de 45km/h, iar capacitatea rezervorului este de 20 de litri. Consumul este de 3,2 litri la 100 de kilmetri, iar mașina nu cântărește decât 390 de kilograme.Cu numai două locuri, Bellier Jade Classic costă aproximativ 10.000 de euro, notează playtech.ro.

Aixam Coupe are un motor cu o capacitate cilindrică de 400 cmc care dezvoltă, la fel ca modelele precedente, 5,4 cai putere. Astfel, viteza maximă este de 45km/h. Varianta Coupe S vă va costa 9.800 de euro, în timp ce versiunile Coupe Premium și Coupe GTI vor costa 11.800 de euro și, respectiv, 11.500 de euro.

Chatenet CH26 brandul cel mai cunoscut de pe această piață a lansat modelul CH26 care are un motor cu o capacitate cilindrică de 523cmc, care dezvoltă 5,4CP. Viteza maximă este de 45km/h, iar consumul este de 3 litri pentru fiecare 100 de kilometri. Bagajul are o capacitate de 600 de litri, iar prețul mașinii este de 13.025 euro. În cazul în care vă doriți și pachetul sport, acesta vă va costa încă 910 euro. sursa: observator.tv

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web