Dorohoi News Logo

Posesorii de iPhone vor putea în curând primi şi ei mesajele de avertizare RO-ALERT

ro alert

Posesorii de telefoane tip iPhone vor putea, în curând, primi şi ei mesajele de avertizare RO-ALERT, atunci când vor fi emise în cazul unor situaţii de urgenţă majore, a anunţat sâmbătă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Conform sursei citate, pentru a recepţiona mesajele RO-ALERT, este necesară actualizarea sistemului de operare iOS la versiunea 12.1.2. Capacitatea de a primi mesajele RO-ALERT variază în funcţie de modelul telefonului mobil.

Mesajele de avertizare RO-ALERT vor putea fi recepţionate numai de modelele de telefoane iPhone ulterioare versiunii 5S inclusiv.

Pentru a se asigura de compatibilitatea telefonului privind recepţionarea mesajelor de avertizare RO-ALERT, posesorii de telefoane mobile tip iPhone trebuie să verifice dacă funcţia de primire a alertelor este activată în telefon.

Pentru mai multe detalii privind setările, pot fi accesate site-ul www.ro-alert.ro şi recomandările de pe site-ul oficial Apple.

Reprezentanţii DSU reamintesc că Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră.

În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanşării acestora. Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecinţe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populaţiei, cu măsuri de protecţie adecvate (de exemplu: puncte de distribuţie a ajutoarelor de urgenţă). De asemenea, informaţii legate de întreaga funcţionalitate a sistemului RO-ALERT pot fi regăsite accesând portalul dedicat informării populaţiei www.ro-alert.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web