Dorohoi News Logo

Veste excepțională de la Google pentru toți șoferii, chiar și din România

auto_google

Android este cel mai popular sistem de operare pentru telefoanele mobile și tot timpul se aducă schimbări și îmbunătățiri. Cea mai recentă actualizare adusă de Google va încânta toți șoferii din România, dar și din lume. Cum cea mai mare problemă pe șosele sunt accidentele, Google crede că poate să facă ceva în acest sens și să facă viața mai bună utilizatorilor. Și cam are toate șansele să reușească.

Android este disponibil tuturor producătorilor de telefoane care aleg să folosească sistemul de operare al Google, dar compania americană păstrează anumite funcții doar pentru produsele sale hardware. De exemplu, dacă ai un Pixel atunci poți să folosești modul Night Sight, poți să stochezi fotografiile în Google Photos fără a fi comprimate și așa mai departe.

Cea mai nouă funcție pe care compania o păstrează pentru smartphone-urile este va încânta toți șoferii. Google testează un sistem de detecție al unui accident pentru Android Q, dar acestă funcție ar fi disponibilă doar pe telefoanele Pixel.

Acest sistem este implementat în aplicația Safety Hub și va lansa automat o alertă atunci când dispozitivul detectează un accident de mașină.

Asta înseamnă că acestă funcție ți-ar putea salva viața dacă ești implicat într-un accident. Telefonul ar putea trimite direct o alertă către serviciile de urgență și asta ar putea face diferența dintre viață și moarte.

Cum ar putea aplicația Safety Hub să detecteze un accident de mașină? Ar putea folosi datele GPS pentru a determina dacă ești într-o mașină, ar putea folosi informațiile generate de accelerometru pentru a putea detecta o oprire bruscă sau violentă, dar și microfonul pentru a înregistra sunete.

Ce este important este ca sistemul să funcționeze fără greșeli. Nimeni nu vrea ca o cădere a telefonului să fie interpretată ca un accident.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web