Dorohoi News Logo

Cum să îți ascunzi fotografiile de pe iPhone simplu și rapid

iphone

A devenit din ce în ce mai dificil să ascunzi fotografii pe iPhone în ultimii ani, pentru că acestea sunt sunt sincronizate instant prin iCloud pe toate echipamentele. Chiar și așa, nu este imposibil.

De-a lungul anilor, au apărut tot felul de soluții prin intermediul cărora îți poți pune la păstrare imaginile. De regulă, procesul implica descărcarea unor aplicații terțe din AppStore, plata unei sume generoase sau tolerarea unui volum semnificativ de reclame. Într-un final, ajungeai măcar să-ți protejezi fotografiile sau clipurile video pe care nu le doreai în galerie într-un mod sigur și securizat.

Dar pentru că păstrarea imaginilor într-un loc sigur era una dintre cele mai dorite funcții pe care utilizatorii de dispozitive Apple și-o doreau pe aparate, inginerii Apple au integrat-o nativ. Nu este perfectă și nu-ți protejează imaginile dorite printr-un cod sau o parolă, dar măcar ți le scoate din galerie și ți le pune într-o locație pe care majoritatea posesorilor de iPhone nu o cunosc.

Începi în Galerie, prin selectarea imaginilor pe care îți dorești să le protejezi de ochii publicului. Selecția poate include un număr aparent infinit de elemente foto și video. În final, apeși pe butonul de partajare din stânga jos, cel cu o săgeată care iese dintr-un pătrat. Din primul rând de opțiuni care apare, apeși pe butonul intitulat Ascundeți. Odată apăsat, confirmă-ți alegerea printr-un tap pe butonul roșu care apare în mijlocul ecranului. Din acel moment, fotografiile respective nu se vor mai găsi nicăieri, doar pe terminalul pe care au fost ascunse.

Dar tu le poți vedea. Trebuie să intri în Galerie, iar la secțiunea Albume navighezi până în partea de jos a ecranului. Deasupra albumului Șterse recent, vei vedea un buton marcat Ascunse, care este reprezentat cu un ochi tăiat cu o linie. Acolo vei vedea imaginile și clipurile video ascunse. Dacă vrei să le readuci în galeria principală, le poți partaja ușor.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web