Dorohoi News Logo

Elevi ai Liceului „Anastasie Bașotă” Pomârla implicați în luarea deciziilor publice printr-un proiect al Fundației Corona

Pomarla (1)

„Agenda Comunității”, proiect al Fundației Corona, împreună cu ADR Ceplenița, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021, se implică în comunitățile locale din Nord-Estul țării.

Proiectul derulat are ca scop principal creșterea gradului de implicare al cetățenilor tineri (14-35 ani), din comunitățile rurale și urbane mici (NE), în activități civice și în procesul de luare al deciziilor prin măsuri de responsabilizare și stimulare a participării în viața civică.

„Ne bucurăm că am participat la acest proiect inițiat de către Fundatia Corona din Iași. Am participat la activitățile proiectului, la ședintele care au avut loc la Pomârla și mă bucur că am obținut informații interesante despre abordarea legilor de către participanții Consiliului Local Pomârla.”, a declarat Ionela Leonte, elevă.

Destinat unui grup de 2000 de tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 ani din 20 de comunități din Botoșani, Iași și Vaslui, proiectul a fost implementat în perioada 01.03.2021 și 28.02.2023.

„M-am bucurat că am avut șansa să observ anumite gândiri, oameni, păreri și dezbateri. Această experieță a fost ceva unic și uneori chiar amuzant. Am văzut câtă dezbatere este pentru aprobarea unor proiecte și am înțeles că totul este greu pentru binele comunității.”, a declarat Andreea Munteanu, elevă.

Din județul Botoșani la acest proiect au participat și elevii Liceului Teoretic „Anastasie Bașotă”, Pomârla. Proiectul „Agenda comunității”  și-a propus să ofere un cadru de implicare cetățenilor în luarea deciziilor publice care îi privesc în mod direct.

„Prin participarea la acest proiect, tinerii comunei au aflat cum se pot implica în mod real în viața comunității și cum propunerile lor pot deveni initiațive legislative.”, a declarat Bogdan Jîșcanu, mentor.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web