Dorohoi News Logo

Gradina de lângă bloc - Proiect de înverzire a municipiului Dorohoi

Gradina Verde

Spațiile verzi urbane sunt responsabilitatea edililor locali și cel mai adesea primăriile se implică în amenajarea parcurilor, a spațiilor verzi din jurul instituțiilor sau a aliniamentelor stradale.

Există însă o mulțime de spații mici în jurul blocurilor care, atunci când nu sunt rezervate parcărilor sau altor amenajări urbane, pot fi amenajate ca mini-grădini care să îmbunătățească aspectul general al cartierului și în final să ne facă orașul și viața mai frumoase. În astfel venim cu ideea ca locatarii să se implice pentru a amenaja și a îngriji ulterior amenajările create, fără implicarea directă, dar desigur, cu aprobarea Primăriei.

Ne-am propus să mișcăm un pic lucrurile și să sprijinim pe cei ce vor dori să înfrumusețeze prin plante spațiile din jurul blocurilor. În acest sens, ne-am gândit să asigurăm în mod gratuit serviciul de proiectare al spațiului verde și întocmirea devizului de execuție a lucrării. Mai mult decât atât, Grădina Verde va oferi un discount de 10% din valoarea materialelor pentru achizițiile de plante și accesorii care se vor face pentru realizarea spațiilor verzi din jurul blocurilor din cartierele orașului Dorohoi în perioada 25 noiembrie 2023 - 15 aprilie 2024.

La finalizarea campaniei, pe data de 1 mai 2024, Gradina Verde va premia cea mai frumoasa gradină realizată în cadrul proiectului. Premiul va fi reprezentat din plante și produse pentru îngrijirea plantelor (la alegere) în valoare de 1000 de lei.

Vă așteptăm așadar la Pepiniera Grădina Verde pentru a întocmi proiectul și documentația de înscriere în concurs. Puteți trimite solicitările de înscriere în concurs și pe email [email protected], pe Facebook Pepiniera Grădina Verde sau la telefon 0742157338.

Vezi regulamentul concursului, Click AICI!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web