Dorohoi News Logo

Administrația Națională de Meteorologie informează că ninsorile vor reveni în zilele următoare în Moldova

ninsoare

Administrația Națională de Meteorologie a emis, cu puțin timp în urmă, o informare meteo de precipitații moderate cantitativ, strat de zăpadă la munte și în regiunea Moldovei, valabilă pentru intervalul 06 decembrie, ora 18:00 – 08 decembrie, ora 08:00.

În intervalul menționat, vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, în extindere dinspre sud-vest. Local, îndeosebi în regiunile sudice, cantitățile de apă vor fi de 10-15 l/mp și, izolat, de 20 l/mp.

La munte și în Moldova vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În celelalte regiuni, pe parcursul nopții de miercuri spre joi (6/7 decembrie) vor predomina ploile, apoi vor fi precipitații mixte. Izolat, se va depune polei.

De asemenea, vântul va avea intensificări temporare în Muntenia și Dobrogea, cu viteze în general de 40-45 km/h. 

Conducătorii auto sunt sfătuiți să se informeze înainte de a pleca la drum despre condițiile meteo-rutiere din zonele în care urmează să se deplaseze şi să-și echipeze autovehiculele cu anvelopele de iarnă.

Informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei pot fi găsite la adresa: https://dispecerat.andnet.ro/harta.php

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web