Dorohoi News Logo

Apple a anunțat o îmbunătățire a securității datelor din telefoane în cazul furtului dispozitivelor

IPHONE

Compania americană Apple va introduce pe dispozitivele sale funcția Stolen Device Protection (Protecție a dispozitivelor furate) care este concepută pentru a proteja utilizatorii și informațiile pe care le stochează în dispozitivele lor. 

Opțiunea trebuie activată manual și funcționează astfel:

- în cazul în care cineva va încerca să schimbe parola ID-ului Apple dintr-o locație necunoscută de telefon, acesta va solicita Face ID sau Touch ID. După acest pas, schimbarea parolei va putea fi realizată doar după o pauză de o oră și după ce telefonul va solicită din nou o confirmare Face ID/Touch ID.

- în ceea ce privește activarea cheiei de recuperare, folosită de hoți pentru a bloca resetarea parolei Apple folosind numărul de telefon sau adresa de e-mail, aceasta va putea fi realizată doar după două scanări biometrice la o distanță de o oră. Astfel, se va împiedica furtul pozelor, videoclipurilor și fișierelor salvate în iCloud.

- Apple va cere scanări Face ID sau Touch ID pentru accesarea parolelor de la aplicațiile bancare salvate în Apple iCloud Keychain, iar parola telefonului nu va mai putea fi introdusă ca alternativă.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web