Dorohoi News Logo

Noi creșteri ale polițelor RCA. ASF a publicat tarifele de referință valabile pentru următoarele luni

asigurari

Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat tarifele de referință pentru asigurările RCA, pentru următoarele șase luni. Prețurile afișate sunt doar orientative pentru brokerii și dealerii de asigurări. 

În trecut au existat majorări și de 40%, dar de această dată creșterile sunt mai mici.  Aproximativ 120 de lei în plus pentru mașinile cu motor mai mic, iar pentru o mașină puternică un șofer poate să plătească peste 4.700 de lei pentru RCA pentru un an.

Pentru șoferii între 31 și 40 de ani creșterile sunt ceva mai mici, iar cele mai mari majorări de tarife sunt pentru mașinile cu motor mic. Pentru mașinile electrice vedem o scădere de peste 50 de lei.

Tarifele pentru mașinile electrice au scăzut și pentru următoarea categorie, pentru șoferii sub 50 de ani. La fel și pentru mașinile puternice. Pentru celelalte tipuri de mașini, tarifele cresc în general cu aproximativ 50 de lei.

Între 51 și 60 de ani nu au existat creșteri substanțiale, doar câțiva zeci de lei cel mult. Aceleași modificări s-au aplicat și pentru șoferii peste 60 de ani, singura scădere fiind în cazul mașinilor cu motor puternic, potrivit StirileProTV.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web