Dorohoi News Logo

Campanie derulată de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași: „Noi curățăm! Tu păstrează!”

DRDP Iasi

Lucrătorii Secției Drumuri Naționale au strâns tone de deșeuri în urma acțiunilor de salubrizare  întreprinse pe DN 2, Dărmănești – Siret!

Pe fondul războiului din Ucraina, dar și a fluxului crescut de autovehicule înregistrat în perioada sărbătorilor, cozile de TIR-uri spre granița cu Ucraina se întind pe o distanță de aproximativ 25 km, între Românești și Vama Siret. 

Reprezentanții instituției îi îndeamnă pe șoferii de autocamioane să nu arunce deșeurile la voia întâmplării, creând astfel un disconfort major nu doar pentru restul participanților la trafic, ci și pentru riverani. 

Un alt aspect demn de semnalat este faptul că, în ciuda covorului asfaltic nou așternut în ultimii ani, DN 2 are serios de suferit de pe urma traficului greu la granița cu Ucraina și în special din cauza staționării TIR-urilor pe acostament, conducând la distrugerea acestuia. Dincolo de faptul că acostamentul nu a fost proiectat pentru staționarea convoaielor de autocamioane, acest lucru interzis de legislația rutieră.

Cu această ocazie, DRDP Iași reiterează apelul către conducătorii auto de a adopta o conduită civilizată în trafic, cu mențiunea că aruncarea/abandonarea deșeurilor pe marginea drumului se pedepsește cu amendă. 

Totodată, înstituția lansează un apel către instituțiile abilitate în acest sens – Poliție, Garda de Mediu, pentru atenționarea șoferilor și luarea măsurilor necesare acolo unde acestea se impun, pentru păstrarea infrastructurii rutiere și a zonei de drum în bune condiții.  

DRDP Iași execută de cel puțin două ori pe săptămână lucrări de igienizare a parcărilor proprii și a zonei de drum pe toate sectoarele din administrare, însă nu are resursele umane și capacitatea necesare pentru a acoperi sectoare de peste 35 de km, precum Suceava-Siret, în condițiile mai sus menționate și în lipsa unei conduite civilizate în trafic.  

Drumul național nu este tomberon de gunoi! 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web