Dorohoi News Logo

Guvernul a decis ca plafonarea polițelor RCA să fie prelungită cu încă șase luni

RCA

Guvernul a adoptat hotărârea privind stabilirea tarifelor de primă maxime şi alte măsuri aplicabile de către societăţile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie.

Actul normativ prevede îngheţarea temporară, pentru şase luni, a tarifelor de primă practicate de către asigurători pentru contractele RCA.

Potrivit spotmedia.ro, tarifele de primă maxime adoptate prin această HG vor fi aplicate de către societăţile de asigurare care practică asigurarea RCA pe o perioadă de şase luni pentru contractele RCA încheiate după data intrării în vigoare a acesteia.

Tarifele pot fi ajustate cu maximum 6,8%, reprezentând prognoza ratei anuale a inflaţiei la sfârşitul trimestrului II 2024, publicată de către Banca Naţională a României, mai prevede comunicatul de presă al Executivului. 

Prin aplicarea acestei măsuri este combătută creşterea excesivă a preţurilor ce poate avea loc brusc, pe fondul dezechilibrelor anterior descrise şi stabilizarea graduală a pieţei de asigurări RCA în vederea evitării propagării efectelor negative în alte sectoare ale economiei naţionale.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web