Dorohoi News Logo

Mufa USB-C devine obligatorie în UE din 2024! Un singur încărcător pentru toate dispozitivele

USB-C

Un singur încărcător pentru toate dispozitivele. Politica UE de introducere a mufei unice USB-C devine obligatorie din 2024, anunță Comisia Europeană.

„Așteptarea s-a terminat, într-un final. USB-C devine standard pentru toate dispozitivele electronice comune în Uniunea Europeană, și deja am văzut impactul. Asta înseamnă folosirea aceluiași încărcător pentru toate telefoanele, tabletele și aparatele foto, tehnologii fast-charging comune și reducerea deșeurilor electronice. Un singur charger pentru toate, o relitate foarte aproape” se arată într-o postare a Comisiei Europene pe LinkedIN

Măsura introducerii mufei unice de alimentare și transfer de date USB-C, care a înlocuit mai vechea micro-USB pentru telefoane și tablete, a fost anunțată în decursul acestui an. Apple a ținut seama de noua regulă valabilă în Uniunea Europeană și a înlocuit portul proprietar Ligthning cu USB-C la ultima serie de iPhone.

La fel au făcut și majoritatea producătorilor chinezi care nu trecuseră la noul standard, pentru că din 2024 nu se mai pot vinde produse în UE fără portul USB-C.

Producătorii care nu vând gadgeturi cu USB-C în Europa au ca dată limită 28 decembrie 2024 pentru a adopta acest standard, a decis Uniunea Europeană.

Sursa: Comisia Europeana

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web