Dorohoi News Logo

Cum poți să te apropii de copilul tău în perioada rece din an?

Family

Din cauza perioadei reci din an, copiii sunt nevoiți să petreacă mai mult timp în casă, ceea ce îi determină să își concentreze atenția asupra tehnologiei, lucru ce nu este de preferat. Ei bine, această perioadă este perfectă ca dumneavoastră să încercați să vă consolidați relația cu aceștia și să creați noi amintiri.  

Cum puteți face acest lucru? Aici vă venim în ajutor, cu câteva propuneri ce credem că i-ar putea încânta pe micii prichindei: 

- Privitul filmelor de familie (fie că este vorba de o simplă comedie sau de o animație pe care cel mic o adoră, în acest mod îi atrageți atenția și îl faceți să uite de telefon).

-  Jocurile de societate (acestea îi dezvoltă gândirea strategică și îi mărește curajul în propriile forțe). Puteți încerca: Mima, Monopoli, Twister, orice vi se pare interesant. 

- Bulgăritul, săniușul sau altceva ce se poate face în perioada iernii (credeți-mă copii se distrează de minune la astfel de activități).

- Gătitul împreună cu ei (îi ajută să se descurce singuri pe viitor).

- O discuție liberă, doar stați undeva jos cu ei și puneți tot felul de întrebări, precum: „Cu cine te înțelegi bine la școală?”, „Ai colegi cu care nu te înțelegi? Și dacă da, de ce?” sau despre ceva ce știți că îi interesează. Cu ajutorul acestor întrebări veți face ca aceștia să se deschidă față de voi și în acest mod vă puteți apropia mai mult de ei!

De cele mai multe ori sunteți ocupați cu rezolvatul multor probleme, încât uitați să vă mai bucurați de prezent, iar acest lucru trebuie schimbat încetul cu încetul deoarece momentele pe care le trăiți acum nu se vor mai întoarce niciodată! Iar amintirile pe care le aveți cu copiii voștri o să fie mai prețioase! (Adelina A.)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web