Dorohoi News Logo

Bodyshaming-ul – o nouă normalitate?

body

Bodyshaming-ul reprezintă un fenomen tot mai des întâlnit în societate și care nu pare să înceteze nici măcar în zilele noastre. Adresarea de jigniri și comentarii negative asupra aspectului fizic s-a dovedit a fi o normalitate în prezent, întrucât suntem înconjurați de critici și de acte ale umilinței la tot pasul. Conform statisticilor cele mai recente, 94% dintre fetele adolescente sunt victime ale bodyshaming-ului. 

Bodyshaming reprezintă o problemă societală profund înrădăcinată, afectând comunități diverse, inclusiv orașul Dorohoi. În cadrul instituțiilor școlare, se observă cu regret persistența acestui fenomen, iar profesorii de sport par să fie involuntari contribuitori la perpetuarea acestui comportament nociv.

Elevii din Dorohoi se confruntă cu comentarii negative asupra aspectului lor fizic, mai ales în cadrul orelor de educație fizică. Această atitudine poate avea un impact profund asupra stimei de sine a tinerilor, în special a fetelor, care devin vulnerabili la dezvoltarea complexelor legate de propria imagine corporală.

Profesorii de sport ar trebui să fie modele pozitive, încurajând un mediu sigur și sănătos pentru toți elevii. Comentariile discriminatorii și umilitoare nu numai că afectează psihicul elevilor, dar pot și să influențeze negativ relația acestora cu sportul și activitatea fizică.

Pe lângă influența profesorilor, și tinerii se implică în perpetuarea bodyshaming-ului. Această atitudine poate fi rezultatul presiunilor sociale și a standardelor nerealiste de frumusețe impuse de media și cultură. Este esențial să se promoveze înțelegerea, empatia și respectul în rândul tinerilor, pentru a contracara aceste comportamente distructive.

Combaterea bodyshaming-ului în Dorohoi și în oricare altă comunitate necesită o abordare comprehensivă. Școlile ar trebui să implementeze programe de educație și conștientizare pentru a dezvolta o cultură a respectului și acceptării. Profesorii, la rândul lor, trebuie să primească formare privind sensibilitatea și impactul cuvintelor asupra elevilor.

Uneori cele mai nesemnificative cuvinte pe care o persoană le adresează pot genera consecințe grave, astfel schimbând viața unui om în mod radical. Bodyshaming-ul nu ar trebui să reprezinte noul normal și nici să promoveze faptul că a primi insulte și vorbe acide este o obișnuință pe care trebuie să le acceptăm. (Teodora F.)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web