Dorohoi News Logo

Avertisment din partea specialiștilor privind fraudele cibernetice: atacatorii transmit mesaje care par a fi de la curieri sau site-uri de cumpărături

hacker

Specialiștii Directoratului Național de Securitate Cibernetică atenționează populația asupra fraudelor atacatorilor cibernetici prin care folosesc mesaje care par a proveni de la firme de curierat sau de shopping online: „mesajele de la curieri sau site-uri de online shopping sunt ceva obişnuit şi mulţi dintre noi le primim frecvent. Atacatorii cibernetici se pot, însă, folosi de această obişnuinţă a noastră pentru a derula fraude cunoscute ca SMishing”.

Astfel, infractorii trimit mesaje text care par să provină de la o sursă de încredere, cum ar fi banca dumneavoastră, un serviciu online sau o companie de livrare, iar acestea pot pot conţine un link care ne direcționează către un site web fals, un site-clonă care poate arăta asemănător cu site-ul legitim al companiei în numele căruia pare a fi trimis mesajul.

După ce victima intră pe site-ul fals, care este asemănător cu cel original, se solicită informaţii personale, cum ar fi parole, date de card sau date de autentificare.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web