Dorohoi News Logo

Temperaturile încep să scadă, iar ploile cuprind aproape toată ţara

ploi

S-au încheiat zilele cu soare, dar temperaturile reuşesc încă să mai aducă valori peste norma perioadei. Joi şi vineri încă se vor atinge valori de peste 17-18 grade Celsius, cu vârfuri termice de 20 de grade. Dar la sfârşitul săptămânii, termometrele încep să piardă câteva grade, ajungând la cel mult 16-17 grade.
   Soarele începe să pălească, dar ziua de joi se anunţă agreabil din punct de vedere termic, deşi soarele nu se prea mai zăreşte de sub pătura de nori. Vom avea parte de o amiază între 10 şi 20 de grad şi singurele zone în care cerul e ceva mai senin sunt vestul şi sud-vestul, unde ploile sunt doar izolate. În rest, precipitaţiile sunt cele care vor dicta aspectul zilei. Vântul prinde şi el putere şi devine intens nu numai la munte, ci şi în Moldova, ca şi în Dobrogea, aşa că vremea pare să înceapă să dea semne ceva mai tomnatice.
   Toamna începe să se impună în România. După atâtea zile cu cer senin şi temperaturi de vară aproape, iată că mercurul începe să nu mai urce la fel de mult, indicând joi la amiază maxime de la 10  la 20 de grade, iar ploile cuprind fără drept de apel multe zone ale ţării.
   În Moldova vremea e închisă şi ploioasă, cu vânt în rafale, dar, ca şi în restul ţării, maximele urcă la valori generoase, de 13-14 grade la Suceava, Botoşani şi Bacău şi chiar 16 la Iaşi şi Galaţi.
   Începem weekendul tot cu valori termice neobişnuit de mari, chiar dacă mai scad puţin. Sâmbătă vom avea valori de la 12-13 grade în nord şi centru la 17-19 grade în sud-est. De altfel, doar în depresiuni e ceva mai rece, cu valori la amiază de 9 grade, dar în rest, vremea continuă să ne uimească. Norii vor lăsa însă ploi şi sâmbătă, mai ales în nord, centru şi est, în timp ce vântul va trece de moderat doar la munte, în timp ce la câmpie, ceaţa bifează câteva ore dimneaţă. (DorohoiNews.ro)


 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web