Dorohoi News Logo

Cum combati mahmureala de dupa sarbatori?

mahmureala

Odata cu apropierea sezonului sarbatorilor de iarna, specialistii britanici in lifestyle si medicii de la o clinica din comitatul Dorset au alcatuit un ghid practic ce cuprinde cateva sfaturi utile pentru a combate mahmureala dupa petrecerea de Craciun, informeaza dailymail.co.uk.
   Evitati sucul de portocale deoarece aciditatea acestuia dauneaza stomacului, cafeaua si bauturile cu cofeina, care nu fac altceva decat sa va deshidrateze si mai mult.
   Mancati pasat de ovaz sau paine integrala, deoarece aceste alimente ajuta organismul sa produca o cantitate constanta de energie de-a lungul mai multor ore si contribuie la revenirea la un nivel normal a concentratiei de zahar din sange.
   Bananele elibereaza si ele o cantitate mare de energie.
Inainte de a merge la culcare sau inainte de a face o plimbare pe jos, beti un pahar cu apa in care ati presarat o cantitate mica de Dioralyte (un praf antidiareic) sau un medicament din aceeasi gama, transmite MEDIAFAX.
   Alcoolul creeaza o crestere a concentratiei zaharului din sange, iar organismul reactioneaza sintetizand mai multa insulina. Insulina scade concentratia zaharului din sange, cauzand in unele cazuri dureri de cap, pierderea echilibrului si declanseaza senzatia de foame. Medicamentul Dioralyte readuce concentratiile de zahar, saruri si minerale din sange la un nivel normal.
Anumiti oameni tanjesc dupa o prajeala dupa petrecerea de Craciun, insa grasimile, atunci cand sunt in cantitate mare, pot irita stomacul.
   Un sandvis cu sunca ar putea fi util in acest caz, deoarece combina proteinele din sunca si glucoza din paine. Se recomanda sa frigeti sunca pe gratar in loc sa o prajiti, deoarece in acest fel veti reusi sa mentineti cantitatea de ulei consumata la un nivel minim.
   Luati paracetamol pentru a alunga mahmureala si starea de indispozitie. Evitati ibuprofenul si aspirina, care, desi alunga migrenele, pot cauza greata si indigestie.
 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web