Dorohoi News Logo

Cum poate fi mărită viteza de navigare pe internet

viteza_internetului

O echipa de cercetatori a descoperit o metoda prin care viteza de transfer a datelor prin fibra optica, viteza de navigare pe Internet, mai exact, poate fi marita substantial.

Datele sunt transmise prin fibra optica sub forma de fascicul de lumina si necesita o anumita cantitate de energie, in functie de volumul de date si de viteza. Energia folosita duce la aparitia de „zgomote”, interferente, care sunt cu atat mai mari cu cat cantitatea de energie folosita este mai mare.

Si cu cat este mai multa energie utilizata pentru transmiterea fasciculelor de date, lumina interactioneaza cu materialul din care este facuta fibra, mai exact aceasta iese din cablu, si astfel apare „zgomotul” de care incearca cercetatorii sa scape. Astfel de interferente apar si la alte „echipamente”, cum ar fi cablurile de cupru, insa aici au fost eliminate deja prin rasucirea cablului. Iar cercetatorii s-au gandit sa foloseasca o metoda similara si pentru transmisia de date prin fibra optica.

Astfel, in loc de un fascicul de lumina in fibra, acestia trimit doua fascicule, fiecare fiind imaginea „in oglinda” a celuilalt, zgomotele din retea anulandu-se reciproc. Cititi restul articolului pe playtech.ro.


DorohoiNews.ro
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web