Dorohoi News Logo

Atenție la folosirea telefonului mobil! Cum ne protejăm de radiații

radiatii-mobil

În timp ce unele studii arată că folosirea telefonului portabil poate dăuna sănătății, altele susțin că nu există motive de îngrijorare. Pentru reducerea posibilelor riscuri pe care radiațiile telefonului mobil le-ar putea avea asupra corpului, este recomandată limitarea folosirii acestuia. Copiii nu ar trebui să vorbească la mobil, organismul lor fiind mai vulnerabil.

Telefonul mobil este o sursă de radiații, iar efectul acestora asupra sănătății depinde de cantitatea de unde emise, de durata de expunere și de intensitatea câmpului electromagnetic. Undele emise de telefonul portabil duce la o ușoară creștere a temperaturii din țesuturi, pe care corpul o elimină prin procesele normale de termoreglare.

Unele cercetări au subliniat că folosirea îndelungată a telefonului mobil poate produce dureri de cap, pierderi de memorie, insomnii, boli cardiovasculare, cancer cerebral, dereglări hormonale și slăbirea sistemului imunitar. Totuși, nu există dovezi suficient de clare privind efectele negative ale acestor radiații asupra corpului uman. Medicii au observat însă că persoanele care vorbesc mai mult de două ore pezi la mobil au mai des simptome precum dureri de cap, senzația de amețeală și greutate de concentrare. Medicii îi avertizează pe părinți să nu îi lase pe copii să vorbească la telefonul mobil, în cazul celor mici rata de absorbție a undelor electromagnetice fiind mai mare. Sursa: realitatea.net

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web