Dorohoi News Logo

50 euro mită refuzată de un poliţist de frontieră

mita-refuzata-de-un-politist-de-frontiera

În urma denunţului formulat de un poliţist de frontieră din cadrul P.T.F. Albiţa, ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Judeţean Anticorupţie Vaslui au întocmit unui bărbat, cu cetăţenie română şi R. Moldova, lucrare penală pentru că a  oferit unui poliţist de frontieră suma de 50 euro pentru a i se permite ieşirea din ţară, fără a deţine un document valabil pentru trecerea frontierei.

La data de 29 ianuarie a.c., în jurul orei 22.00, în P.T.F. Albiţa/I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară Dumitru P., în  vârstă de 30 ani, cu cetăţenie română şi R. Moldova.
La controlul de frontieră Dumitru P. a prezentat iniţial o carte de identitate românească declarând că nu deţine un document valabil de trecere a frontierei, motiv pentru care poliţistii de frontieră vasluieni i-au refuzat ieşirea din ţară.

Trei ore mai târziu, aceeaşi persoană a încercat din nou să iasă din ţară, pe o altă pistă, prezentând la controlul de frontieră aceeaşi carte de identitate românească dar şi un paşaport R. Moldova expirat din 2007, dar nici de această dată nu i s-a permis ieşirea din ţară.

Jumătate de oră mai târziu cetăţeanul Dumitru P. s-a prezentat  pentru a treia oară la controlul de frontieră, de această dată strecurând între filele paşaportului 50 de euro, drept mită. Poliţistul de frontieră a refuzat banii şi i-a adus la cunoştinţă că fapta  sa  reprezintă infracţiunea de dare de mită şi se pedepseşte de lege, dar acesta a insistat să i se permită ieşirea din ţară, spunând că nu doreşte să meargă la un organ competent pentru obţinerea unui document valabil de trecere a frontierei.
Poliţistul de frontieră vasluian a raportat evenimentul şefilor ierarhici.
         
În baza sesizării conducerii I.T.P.F. Iaşi, ofiteri din cadrul D.G.A. – Biroul Judeţean Anticorupţie s-a deplasat la faţa locului pentru a efectua cercetări în cauză.
         
În timpul cercetărilor Dumitru P. a recunoscut că a oferit suma de 50 de euro poliţistului de frontieră care i-a verificat documentele de călătorie pe sensul de ieşire din România, motiv pentru care ofiţerii din cadrul B.J.A Vaslui i-au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită (art.255, C.P.), urmând ca Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui să continue cercetările.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web