Dorohoi News Logo

Agent de poliţie sucevean prins când lua mită

mita

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava şi Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava aduce la cunoştinţa opiniei publice printr-o informare oficială un grav fapt contravenţional comis de un agent de poliţie.

La data de 17.02.2012, a fost înregistrat denunţul unui cetăţean cu privire la faptul că a fost oprit în trafic pe raza municipiului Suceava de un echipaj mobil de poliţie, iar unul dintre agenţii de poliţie i-a pretins bani sau alte foloase pentru a nu-l sancţiona contravenţional.

În baza denunţului, a fost constituită echipa operativă formată din procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava şi ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Biroul Judeţean Anticorupţie Suceava, reuşindu-se identificarea agentului de poliţie implicat, din cadrul Poliţiei municipiului Suceava - Biroul Ordine Publică.

Ulterior, agentul de poliţie a insistat pe lângă denunţător, pretinzându-i, în repetate rânduri bani sau alte foloase, astfel că, la data de 20.02.2012, echipa operativă a organizat valorificarea momentului operativ al transmiterii sumelor de bani, în parcarea unui supermarket din municipiul Suceava.

Echipa operativă a beneficiat de sprijinul informativ şi suportul tehnic al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă şi al Biroului Control Intern din cadrul I.P.J. Suceava.

După derularea momentului operativ, ancheta a continuat la sediul Parchetului unde s-a stabilit că agentul de poliţie a pretins şi a primit 300 lei de la denunţător, săvârşind astfel infracţiunea de luare de mită.

Cercetările continuă, cu învinuitul în stare de libertate, în vederea clarificării tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web