Dorohoi News Logo

Tânăr recalcitrant, încătușat de poliţişti

arestat

În noaptea de 23/24.03.2012 în jurul orei 00.55, a fost oprit în trafic, pe strada Bucovina din  municipiul Botoşani, un autoturism înmatriculat în Anglia, al cărui conducător auto, după oprire, le-a declarat poliţiştilor date false privind identitatea sa.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit identitatea conducătorului auto în persoana lui F. CIPRIAN ANDREI de 21 ani, din comuna Todireni, judeţul Botoşani. Întrucât tânărul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

F. CIPRIAN ANDREI a fost transportat la Spitalul Județean Botoșani, unde a refuzat recoltarea de probe biologice de sînge în vederea stabilirii alcoolemiei; totodată, tânărul a devenit recalcitrant, adresând expresii, cuvinte jignitoare și amenințări cu acte de violență la adresa poliţiştilor, împrejurare în care acesta a fost imobilizat prin încătușare și condus la sediul Poliției municipiului Botoșani, unde i s-a adus la cunoştinţă faptul că va fi cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și sfidarea organelor judiciare,urmând a fi propusă soluție procedurală.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web