Dorohoi News Logo

Autoturism burdusit cu tigari de contrabanda

tigarete12

Pe strada Doboşari din municipiul Botoşani, în ziua de 28.11.2010, în jurul orei 17.30, a fost identificat în trafic, autoturismul marca Volkswagen condus de N. GHIORGHIŢĂ de 40 ani, din localitatea Marginea, comuna Marginea, judeţul Suceava.
    În autoturism se afla şi N. GETA-GIANINA de 29 ani, din aceeaşi localitate.
    Efectuând controlul autoturismului, poliţiştii au găsit cantitatea de 21.400 ţigarete         ( 1.070 pachete, având aplicate timbru de acciz Republica Ucraina).
Cele două persoane nu au prezentat documente legale de provenienţă a mărfii transportate.
    Faţă de N. GHIORGHIŢĂ şi N. GETA GIANINA poliţiştii au întocmit acte premergătoare şi au dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de :
    - deţinere în afara antrepozitului fiscal peste limita a 10.000 ţigarete marcate necorespunzător ;
    - evaziune fiscală ;
            - colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.
    Cantitatea de 1.070 pachete ţigarete, în valoare de 7.500 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismul, în valoare de 14.000 lei, a fost indisponibilizat. (DorohoiNews.ro)


Autor: DorohoiNews.ro

 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web