Dorohoi News Logo

Dosare penale pentru contrabandă cu ţigări

dosar-penal

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a confirmat la data de 30.11.2010 începerea urmăririi penale în dosarul penal privind pe învinuiţii IOAN V. de 60 ani şi L. MIRCEA de 59 ani, ambii din municipiul Bacău, judeţul Bacău, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:
    -  deţinerea în afara antrepozitului fiscal peste limita a 10.000 ţigarete marcate necorespunzăto ;
           - evaziune fiscală ;
           - colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia,
constând în aceea că în dimineaţa de 30.11.2010, în jurul orei 04.45, au fost depistaţi de către poliţişti în trafic, pe raza municipiului Botoşani, în timp ce transportau cu autoturismul marca Volkswagen Passat cantitatea totală de 23.380 ţigarete (1.169 pachete, care aveau aplicate timbre de acciz Republica Moldova şi Republica Ucraina), pentru care nu posedau documente legale de provenienţă, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile. (DorohoiNews.ro)

Autor: DorohoiNews.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web