Dorohoi News Logo

Cum trebuie să vă păziţi de hoţii din buzunare şi din maşini

furt din masini

Pentru a nu vă expune unor astfel de situaţii...

Evitaţi să purtati portofelul în buzunarul din spate al pantalonilor sau în buzunare laterale ale hainelor, paltoanelor sau gecilor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile şi cel mai des „vizitate” de către hoţi.
Păstraţi portofelul şi banii în buzunare interioare, închise cu nasturi sau fermoar. Un buzunar bine asigurat descurajează hoţii!
Dacă transportaţi o sumă mai mare de bani, evitaţi locurile aglomerate!
Acordaţi atenţie sporită persoanelor pe care le observaţi  des în preajma dumneavoastră în piaţă sau în magazine.
Acordaţi o mai mare atenţie poşetei decât plaselor de cumpărături! Siguranţa poşetei trebuie să fie o grijă permanentă pentru dumneavoastră!
Când faceţi diferite plăţi sau cumpărături nu scoateţi toţi banii, ci numai suma care vă trebuie.
Dacă aşteptaţi într-un rând, priviţi cu atenţie celelalte persoane; dacă simţiţi că sunteţi forţat să înaintaţi în rând sau că o persoană s-a instalat în faţa dumneavoastră şi v-a acoperit vederea, verificaţi imediat geanta şi locul unde ţineţi portofelul.
Mare atenţie la femeile care se înghesuie numai la raioanele unde este aglomeraţie dar nu cer să examineze sau să cumpere niciun lucru.
Urmăriţi cu atenţie persoanele care transportă ca din întamplare obiecte de îmbrăcăminte sau plase goale pe mână! Un hoţ se foloseşte de astfel de obiecte atunci când „operează”, ca să-şi ascundă mâna de privirile străine.

Pentru a evita orice factor favorizant al furturilor din autovehicule…

Nu parcaţi autoturismul în zone neiluminate! La adăpostul întunericului, hoţii pot acţiona nestingheriţi!
Hoţii acţionează îndeosebi în locuri aglomerate, dar şi „din mers”, încercând portierele maşinilor staţionate. Aşadar, când părăsiţi autoturismul, chiar pentru un minut, nu vă zgârciţi cu timpul dumneavoastră şi asiguraţi, apoi verificaţi toate portierele!
Nu lăsaţi în interiorul autoturismului acte, bani, cărţi de credit, ordine de plată sau bunuri de valoare, poşete, genţi sau alte lucruri ce ar putea trezi interesul hoţilor.
Dacă la bordul autoturismului aveţi montată aparatură electronică de valoare, gen radio - casetofoane scumpe sau CD-playere, este indicat ca acestea să fie montate pe un sistem tip şină, care să permită o deconectare uşoară, astfel încât să poată fi luate în casă pe timpul nopţii.
Nu lăsaţi la vedere, pe bordul autoturismului, GPS-uri sau altfel de dispozitive electronice! Aceasta este practic o invitaţie pentru hoţi!
Nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii!
Atenţie sporită trebuie să manifeste distribuitorii de produse en gross! Autovehiculele acestora sunt o ţintă în mod special, datorită mărfurilor pe care le transportă şi sumelor de bani colectate de agenţii societăţilor de distribuţie şi care adesea sunt lăsate în autovehicul.
    Dacă totuşi sunteţi victima unei astfel de infracţiuni, nu-i oferiţi hoţului timp în plus! Apelaţi de îndată numărul unic pentru urgenţe 112 sau alertaţi cât mai repede cu putinţă cea mai apropiată unitate de poliţie! (DorohoiNews.ro)

Autor: DorohoiNews.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web