Dorohoi News Logo

13 focuri de armă pentru prinderea a doi contrabandişti de ţigări la graniţa cu Ucraina

contrabandisti-de-tigari

Poliţiştii de frontieră din Rădăuţi au tras, sâmbătă, 13 focuri de armă pentru a-i prinde pe cei doi tineri care cărau coletele în care se aflau 1.500 de pachete de ţigări de contrabandă.

Doi tineri de 20 de ani, respectiv 24 de ani, au fost observaţi sâmbătă, de poliţitşii de frontieră  în timp ce transportau mai multe colete voluminoase spre localitatea Vicovu de Sus. Oamenii legii i-au somat în zadar să se oprească, fiind nevoiţi să tragă 13 focuri de armă în plan vertical pentru prinderea lor. Unul dintre contrabandişti a reuşit să fugă, fiind urmărit de poliţiştii de frontieră, iar în final a fost prins. În timpul urmăririi, o persoană de 21 de ani s-a opus reţinerii consăteanului său şi l-a bruscat pe unul dintre poliţişti. Pentru fapta sa este cercetat pentru ultraj.

Ceilalţi doi contrabandişti sunt cercetaţi pentru contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat. Marfa din colete, 1.500 de pachete de ţigări în valoare de 12.400 de lei, a fost confiscată.

Tot sâmbătă, poliţiştii de frontieră de la Brodina au observat pe direcţia localităţii Lupcina un grup care mergea prin pădure cu mai multe colete voluminoase. La somaţiile poliţiştilor, oamenii au abandonat coletele şi au fugit. A fost prins un tânăr din judeţul Suceava, iar în coletele abandonate au fost găsite 14.970 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Cantitatea de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar tânărul este cercetat pentru contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat. În acest caz au fost informate şi autorităţile de frontieră din Ucraina în vederea cercetării în comun a cazului.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web