Dorohoi News Logo

Trei accidente rutiere de Craciun

accident grav

În  timp ce conducea autoturismul marca Opel pe DN 29 D, în comuna Stăuceni, judeţul Botoşani, M. MIHAI de 47 ani, din municipiul Botoşani s-a angajat în depăşirea unei coloane de autoturisme, în condiţii de ceaţă şi vizibilitate redusă sub 50 m.
   În timpul manevrei de depăşire, conducătorul auto nu a observat autoturismul Matiz condus de L. Vasile de 39 ani, care circula regulamentar din sens opus, împrejurare în care cele două autoturisme intră în coliziune frontală.
   Din accident a rezultat vătămarea corporală gravă a lui L. Vasile, care a fost transportat şi internat la Spitalul Judeţean Botoşani.
   Nici unul dintre conducătorii auto nu se afla sub influenţa alcoolului. M. MIHAI este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală gravă, cauza urmând a fi soluţionată procedural.

În  jurul orei 23.00, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia Logan pe strada Săvenilor din municipiul Botoşani, R. IOAN de 36 ani, din comuna Unţeni, judeţul Botoşani, trecând de zona intersecţiei dintre strada Săvenilor cu strada Plopilor şi ajungând pe podul ce trece peste pârâul Luizoaia, surprinde şi accidentează pe H. MIHĂIŢĂ-CRISTIAN de 27 de ani, din municipiu.
Victima, aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, era întinsă pe partea carosabilă, pe sensul de deplasare al conducătorului auto.
   În urma accidentului H. MIHĂIŢĂ-CRISTIAN a fost transportat la Spitalul Judeţean Botoşani, unde a primit îngrijiri medicale, fiind ulterior transferat la Spitalul Judeţean Iaşi. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.
   Acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a se propune soluţie procedurală.

În ziua de 25 decembrie, în jurul orei 20.40, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia pe DN 29 B, în afara localităţii, pe relaţia Cucorăni – Botoşani, A. ALEXANDRU GHEORGHE de 19 ani, din comuna Mihai Eminescu, judeţul Botoşani, s-a angajat în depăşirea unei coloane de maşini, în zona de acţiune a indicatorului „depăşirea  autovehiculelor, cu excepţia motocicletei fără ataş, interzisă”, prin încălcarea marcajului continuu, linie simplă, împrejurare în care impactează frontal, cu partea stângă un atelaj hipo care circula din sens opus, fără să fie semnalizat.
   În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului de atelaj, G. Constantin de 47 ani, din satul Cerviceşti, comuna Mihai Eminescu, judeţul Botoşani. Conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. (DorohoiNews.ro)
 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web