Dorohoi News Logo

Georgieni opriţi la Oroftiana din drumul ilegal spre Schengen - FOTO

capturati de politia de frontiera (2)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani au depistat şi reţinut doi cetăţeni georgieni, care intenţionau să intre ilegal în România, pentru a ajunge în Spaţiul Schengen.

În data de 05 august a.c., în jurul orei 06.45, pe timpul executării unei misiuni specifice poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani au observat pe comunicaţia Baranca – Oroftiana, judeţul Botoşani, două persoane de sex masculin ce aveau asupra lor bagaje şi nu îşi justificau prezenţa în zonă. Poliţiştii de frontieră i-au legitimat pe cei doi bărbaţi, moment în care au constatat că nu vorbesc limba romană. În vederea stabilirii identităţii şi efectuării cercetărilor, cele două persoane au fost conduse la sediul sectorului.

În urma verificărilor specifice efectuate cu sprijinul autorităţilor din R. Ucraina şi din declaraţiile bărbaţilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi sunt cetăţeni georgieni, în vârstă de 24 de ani  respectiv 34 de ani, care au încercat să treacă frontiera de stat a României din R. Ucraina, înot peste râul Prut cu intenţia de a solicita o formă de protecţie din partea statului roman, din motive economico-sociale.
   
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală persoanelor în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat”. Persoanele în cauză au fost predate Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil - Rădăuţi, judeţul Suceava.

 

DorohoiNews.ro



Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web