Dorohoi News Logo

Infracţiuni la regimul rutier, constatate flagrant de către poliţişti

amenzi

Politistii botosaneni au depistat în trafic, pe Calea Naţională din municipiul Botoșani, vineri 9 august, în jurul orei 09.20, autoturismul condus de B. RAMIRU de 60 ani, din municipiul Botoșani.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la Spitalul Județean Botoșani, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
   
Faţă de B. RAMIRU s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală.

Tot vineri 9 august, în jurul orei 20.00, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani – Biroul Rutier, aflat în exerciţiul artibuţiilor de serviciu pe Bulevardul Mihai Eminescu din municipiul Botoşani, a efectuat semnal regulamentar de oprire al unui autoturism având aplicate plăcuţe cu numere străine de înmatriculare, însă conducătorul auto al acestuia şi-a continuat deplasarea până pe Calea Naţională, unde a fost blocat în trafic şi oprit.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana lui L. STELIAN de 39 ani, din municipiul Botoșani; acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,31 mg/l alcool în aerul exiprat, fiindu-i recoltate şi probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Pe întreg parcursul acestor proceduri, bărbatul s-a manifestat violent, adresând injurii şi ameninţări poliţiştilor.

Faţă de L. STELIAN s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibație alcoolică peste limita legală și sfidarea organelor judiciare, urmând a fi propusă soluție procedurală.

Joi 8 august, în jurul orei 22.20, a fost oprit în trafic, pe DJ 294, în localitatea Strahotin, comuna Dîngeni, judeţul Botoşani, mopedul condus de  R. ALEXANDRU-NICULAI de 24 ani, din comună.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior a fost condus la Spitalul oraşului Săveni, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
   
În cauză se efectuează cercetări față de R. ALEXANDRU-NICULAI, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală.

 

DorohoiNews.ro



Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web