Dorohoi News Logo

Procurorii sunt şocaţi. Vezi ce mărturisire a făcut Cioacă, din spatele gratiilor

cioaca

Cristian Cioacă vorbeşte din închisoare. Fostul poliţist a trimis jurnaliştilor de la ziarul ring o scrisoare în care face o analiză „la sânge" a greşelilor din anchetă şi, nu în ultimul rând, îi acuză pe procurori că au copiat părţi din rechizitoriul său... în alt rechizitoriu.

Încă de la începutul analizei sale „pe probe”, Cioacă spune, cu privire la „obiectele din râpă”, că totul stă sub imperiul „semnelor de întrebare” şi că „eroarea din rechizitoriu”, referitoare la faptul că el ar fi „aruncat” acele obiecte acolo, „e contrazisă atât de logică, cât şi de probele în sine”.

La fel analizează Cioacă şi alte aşa-zise probe-cheie din râpă, respectiv „baveţica”, „fotografii ale ale Eloiei cu fostul soţ”, trei „mănuşi chirurgicale expirate”.

O analiză aparte îi dedică Cioacă controversatei uniforme găsită în râpă, o „uniformă de poliţist” care, potrivit lui Cioacă, „ridică alte semne de întrebare în ceea ce priveşte sângele de bovină descoperit la analize, cât şi în ceea ce priveşte urmele de sol găsite pe ea şi care diferă de solul existent în acea zonă”.

Cea mai interesantă observaţie a ex-poliţistului Cioacă este la sfârşitul scrisorii, adresate reporterului „ring”. Un sfârşit în care el, pur şi simplu, îi acuză pe procurori că ar fi copiat părţi din rechizitorul Elodiei în... alt rechizitoriu.

„Lipsa unei anchete imparţiale, efectuată în mod profesionist şi legal, precum şi manipularea opiniei publice prin inducerea ideii vinovăţiei mele au dus la arestarea preventivă şi la trimiterea în judecată printr-un rechizitoriu care este luat ca model, fragmente din el regăsindu-se mot-a-mot în alt rechizitoriu (rechizitoriu Ţuţuianu C.N., paginile 15, 16, 17), sunt copiate cuvânt cu cuvânt din rechizitoriul meu. (...) Să presupunem că aceleaşi erori se află în ambele dosare? Pentru că dispozitivul ADE, deşi este o fraudă dovedită, a fost şi el folosit", scrie Cioacă jurnaliştilor de la ziarul ring.

 

DorohoiNews.ro



Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web