Dorohoi News Logo

Casă aprinsă de un coş de fum deteriorat

foc2 mai

Seria incendiilor generate de nerespectarea regulilor şi măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor la folosirea coşurilor de fum continuă.
    De la începutul anului cinci locuinţe din judeţ au luat foc de la coşurile de fum necurăţate de funingine, deteriorate sau neizolate termic faţă de materialele combustibile din care sunt construite acoperişurile caselor. Ultimul incendiu provocat de un coş de fum deteriorat a fost înregistrat miercuri, 5 ianuarie 2011. Puţin după ora 20.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost sesizat că arde o casă din comuna Băluşeni. La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu două autospeciale cu apă şi spumă.
     La sosirea gărzii de intervenţie la faţa locului, ardeau acoperişul casei şi bunurile din interior. Pentru stingerea incendiului au intervenit 9 angajaţi ISU Botoşani şi 2 membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comună, mai bine de o oră şi jumătate. Flăcările au distrus cca 80 mp din acoperişul construcţiei, mobilierul şi alte bunuri din interiorul casei, valoarea pagubelor fiind estimată la aproximativ 5.000 lei. Au fost salvate şi protejate de foc locuinţele din vecinătate în valoare de 30.000 lei. (Dorohoinews.ro)


Autor: DorohoiNews.ro
 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web