Dorohoi News Logo

Elev exmatriculat după ce a încercat să mituiască un profesor pentru a intra în BAC

mita

Un elev de la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" Botoşani, este anchetat şi de poliţişti, după ce a încercat să mituiască unul dintre profesori pentru a obţine o notă mai mare. Elevul este în clasa a XII-a şi întrucât notele pe care le avea la matematică nu îi asigura o medie de trecere, s-a gândit că poate să îl înduplece pe profesor. Când dascălul a dat o testare elevul de clasa a XII-a a lipit de una dintre foile lucrării un plic în care era suma de 250 de lei.

În timp ce corecta lucrările, profesorul a găsit plicul şi a anunţat conducerea colegiului care a informat de îndată poliţia despre cele întâmplate.

„S-a pus în discuție atât în ședința Consiliului de Administrație, cât și al Consiliului Profesoral, și s-a propus exmatricularea. Noi doar monitorizăm într-adevăr să se respecte reglementările legale. A greșit, trebuie să își asume responsabilitatea. Atât cadrul didactic, cât și cei de acolo au procedat corect", a declarat Mihaela Huncă, inspector școlar general al IȘJ Botoșani.

Cazul a ajuns în atenţia Inspectoratului Judeţean de Poliţie, fiind direcţionat către poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor.

Elevul a fost exmatriculat.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web