Dorohoi News Logo

Omul de afaceri botoşănean Gheorghe Ciubotaru, reţinut de DNA

Ciubotaru Gheorghe

Omul de afaceri botoşănean Gheorghe Ciubotaru a fost reţinut în această seară, în urma unei acţiuni a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Potrivit DNA, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a lui Gheorghe Ciubotaru, asociat al Electroalfa Internaţional, Claudiu Sorin Dumbrăveanu, vicepreşedinte în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Domeniul Energiei – ANRE (fost angajat al Electroalfa), în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de luare de mită şi Florin Gugu, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.

Potrivit DNA, în cursul anului trecut, Dumbrăveanu a pretins şi a obţinut, de la Gugu, director ENEL, în baza unei înţelegeri anterioare, foloase necuvenite pentru Electroalfa, al cărei asociat este Gheorghe Ciubotaru. Foloasele necuvenite constau în atribuirea a două contracte de execuţie lucrări în valoare totală de 407.199,10 lei, în schimbul îndeplinirii, de către Dumbrăveanu, a unor acte contrare îndatoririlor sale de serviciu.

Sursa: Monitorul de Botoșani

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web