Dorohoi News Logo

Depistaţi la volan, deşi se aflau sub influenţa alcoolului

politisti etilotest

Polițiștii au depistat în trafic, joi, 05 iunie 2014, în jurul orei 14:40, pe DJ 293, în localitatea Mileanca, judeţul Botoşani, un autoturism condus de un bărbat de 64 ani, din municipiul Botoșani.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat acestuia să se supună testării cu aparatul etilotest şi respectiv recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei, proceduri pe care bărbatul le-a refuzat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei

În aceeaşi zi, în jurul orei 20:10, a fost depistat în trafic, pe strada Doboşari din municipiul Botoşani, un autoturism condus de un bărbat de 44 ani, din municipiul Botoşani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate şi probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web