Dorohoi News Logo

SRI-ul pe urmele hackerilor care au atacat site-ul Serviciului Județean de Medicină Legală de la Botoșani

hacker

”Salutări tuturor! Sunt vocea Palestinei! Vă rog să deschideți ochii pentru ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Umanitatea nu mai este printre noi! Este plin de cruditate și suprimare. Să omori pe cineva este un act inacceptabil și trebuie oprit!". Așa s-a deschis la începutul lunii trecute site-ul medicinalegalabt.ro.

Atacul cibernetic sau „gluma” făcută în pagina electronică a Serviciului Județean de Medicină Legală de la Botoșani s-a soldat cu intrarea pe fir, spre cercetare a organelor abilitate să facă acest lucru, mai exact al lucrătorilor Serviciului Român de Informații (SRI), scrie botosaneanul.ro.

Gestul a fost revendicat de gruparea ”Security Crewe”, iar hackerii au postat în josul site-ului de la Medicina Legală următorul mesaj : ”Khilafah vill rise very soon!”.

”În ţara noastră au fost înregistrate atacuri cibernetice asupra site-urilor aparţinând unor instituţii de învăţământ superior şi de administraţie publică, începând cu jumătatea lunii decembrie 2014. În cursul acestor atacuri au fost promovate mesaje islamiste radicale, anti-israeliene şi pro-palestiniene. Un alt eveniment, aflat şi în atenţia mass media, s-a derulat în perioada 9-12 ianuarie 2015, când gruparea de hackeri SECURITY CREWZ a derulat atacuri de tip defacement împotriva unor site-uri web aparţinând unor instituţii publice, asociaţii şi societăţi comerciale din România. Aceste atacuri au afectat integritatea şi disponibilitatea conţinutului, au promovat mesaje ideologice pro-Califat. Menţionăm că gruparea de hackeri SECURITY CREWZ a revendicat, în intervalul decembrie 2014 - ianuarie 2015, atacuri similare efectuate cu succes împotriva a circa 300 de ţinte din Europa, Statele Unite ale Americii şi Emiratele Arabe Unite”, se arată într-un comunicat al SRI.

O agresiune similară, revendicată de această dată de membrii grupării tunisiene de hackeri ”FallaGa Team – Tunisian Cyber Resistance”, a exploatat, la data de 14 ianuarie 2015, vulnerabilităţi de securitate care au permis înlocuirea conţinutului unor site-uri web aparţinând Patriarhiei Române, cu mesaje de tip ideologic pro-musulmane, respectiv îndreptate împotriva statului francez. În prezent, funcţionalitatea site-urilor web deţinute de instituţiile publice este restabilită.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web