Dorohoi News Logo

Înşelăciune, uzurpare de calităţi oficiale şi port nelegal de însemne distinctive

politist

Poliţiştii l-au depistat în Piaţa Centrală din municipiul Botoşani, pe S. CIPRIAN de 28 ani, din municipiu, în timp ce, sub pretextul că este cadru al Poliţiei de Frontieră, pretindea sume de bani şi produse de la diferiti comercianţi care îşi desfăşurau activitatea în piaţa respectivă, pentru a nu le verifica documentele de provenienţă a mărfii.
   Verificările efectuate au stabilit că începând cu data de 22.01.2011 şi până în ieri dimineaţa, când a fost surprins în flagrant, bărbatul a pretins şi primit de la unii comercianţi sume de bani şi ţigări.
   Acesta purta obiecte de vestimentaţie cu inscripţiile Poliţiei de Frontieră, avea asupra sa cătuşe, o brichetă imitaţie a unui pistol, de mărime reală, purtată într-un toc confecţionat  artizanal; bărbatul nu este angajat în vreo structură din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.
De asemenea, s-a stabilit că S. CIPRIAN a achiziţionat hainele ce fac parte din articolele vestimentare ce compun uniforma purtată de cadrele Poliţiei de Frontieră de la un magazin de desfacere a unei croitorii, magazin situat pe Pietonalul Transilvaniei din municipiul Botoşani
   Faţă de S. CIPRIAN s-a dispus începerea urmăriri penale pentru săvârşirea infracţiunilor de port nelegal de decoraţii sau semne distinctive ,  înşelăciune şi uzurparea de calităţii oficiale.
Totodată, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore în arestul I.P.J. Botoşani, urmând ca astăzi, 28.01.2011, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani cu propunere de punere în mişcare a acţiuni penale şi sesizarea instanţei de judecată în vederea luării faţă de acesta a măsurii arestării preventive. (DorohoiNews.ro)


 Autor: DorohoiNews.ro

 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web