Dorohoi News Logo

Şeful Vămii Siret şi alţi 70 de poliţişti de frontieră, audiaţi la DNA

poliţişti de frontieră, audiaţi la DNA

70 de vameşi şi poliţişti de frontieră din zona Siret şi din municipiul Rădăuţi au fost aduşi la DNA, în Capitală, pentru a fi cercetaţi pentru trafic cu ţigări. Şeful poliţiei de frontieră Siret a fost si el reţinut, informează NewsIn.


   Şeful punctului de trecere a frontierei Siret, comisarul Aurel Anea, a fost ridicat ieri împreună cu alţi 70 de poliţişti de frontieră şi vameşi, pentru audieri. Acţiunea de amploare desfăşurată în Vama Siret din judeţul Suceava vizează acuzaţii de luare de mită şi trafic cu ţigări. Vama cu Ucraina a fost complet blocată aproape două ore, iar cozile de maşini s-au întins pe câţiva kilometri.
   Procurorii DNA îi audiază pe cei 71 de poliţişti de frontieră de la Punctul de Trecere al Frontierei Siret, printre care şi şeful PTF, care au fost aduşi joi în Capitală, în urma percheziţiilor făcute de anchetatori în judeţul Suceava, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.
   Totodată, sunt audiaţi şi mai mulţi vameşi, dar şi contrabandişti, iar sursele citate au precizat că banii pe care poliţiştii şi vameşii îi luau de la contrabandiştii de ţigări erau împărţiţi în sistem piramidal.
Ofiţerii DGA şi procurorii anticorupţie au descins, joi dimineaţă, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, şi au ridicat pentru audieri mai mulţi poliţişti de frontieră şi vameşi. În paralel au avut loc percheziţii şi la domiciliile celor reţinuţi, atât în Siret cât şi în municipiul Suceava. Au fost ridicate mai multe acte şi calculatoare.
   Din informaţiile anchetatorilor, prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret, în 24 de ore erau introduse în ţară aproximativ 200 de baxuri cu ţigări de contrabandă, provenite din Republica Moldova. Contrabandiştii nu treceau graniţa având asupra lor cantităţi importante de tutun, ci se foloseau de localnici, în cea mai mare parte femei, care transportau cantităţi mici de ţigări, pe bicicletă. Cei care transportau ţigările erau sprijiniţi de poliţiştii de frontieră şi vameşii suceveni, despre care există informaţii că ar fi luat în jur de 1 miliard de lei vechi mită, adică aproximativ un sfert din valoarea ţigărilor trecute peste graniţă, într-o tură de 12 ore, mai scrie NewsIn.
În urma percheziţiilor efectuate în Suceava, Siret şi Rădăuţi, la domiciliile unor vameşi şi poliţişti de frontieră au fost găsite, ţigări şi valută. (DorohoiNews.ro)
 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web