Dorohoi News Logo

Trei persoane sunt cercetate penal pentru contrabandă cu ţigări

Tigari.Moldova

Pe raza oraşului Flămânzi, a fost depistat ieri în trafic, pe D.E. 58, , autovehiculul marca Mercedes Sprinter condus de T. SORIN-CONSTANTIN de 41 ani, din comuna Cristeşti, judeţul Botoşani.
În autovehicul se afla şi pasagerul R. CONSTANTIN de 51 ani, din comuna Albeşti, judeţul Botoşani, iar în urma controlului efectuat în interiorul autoutilitarei au fost descoperite 5.000 pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova.

Tot ieri, a fost oprit pentru control în trafic, pe D.N. 29 C, în localitatea Bucecea, autoturismul marca Peugeot condus de A. VICTOR de 48 ani, din municipiul Botoşani.
   Efectuându-se controlul autoturismului, pe bancheta din spate, acoperite cu o pătură, au fost găsite 564 pachete de ţigări de provenienţă Republică Ucraina.
   Pentru cantităţile de ţigări transportate, nici unul dintre cei trei bărbaţi nu au putut prezenta documente justificative de provenienţă.
   Faţă de aceştia se efectuează cercetări şi s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de:
·    evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr.241/2005;
·    deţinerea de cãtre orice persoanã în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcãrii, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 571/2003;
·    colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mãrfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând cã acestea provin din contrabandã sau sunt destinate sâvârşirii acesteia, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr.86/2006.
Totodată, cantităţile de ţigarete au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. (DorohoiNews.ro)

Autor: DorohoiNews

 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web