Dorohoi News Logo

NEWS ALERT : Mandate de arestare pentru cei sase traficanti de tigari

arestari

Judecatorii de la Tribunalul Botosani au emis, sambata seara, mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele celor sase persoane cercetate pentru constituire de grup infractional si contrabanda cu tigari. Mandatele au fost emise la propunerea procurorilor de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), scrie BotosaniNews.

Gruparea infractionala, specializata in contrabanda cu tigari, era formata din mai multi cetateni moldoveni si romani, rolul moldovenilor fiind de a introduce in tara prin sustragerea de la controlul vamal diferite cantitati de tigari, care erau ascunse in locuri special amenajate ale autoturismelor cu care tranziteaza frontiera. De cealalta parte, cetatenii romani aveau rolul de a prelua, transporta, depozita si valorifica bunurile in pietele de pe raza mai multor judete.
In perioada 2010-2011, gruparea infractionala a introdus in tara, ilegal, peste 40 000 de pachete cu tigari de provenienta moldoveneasca.

Lucratorii de la DIICOT au efectuat, vineri, 17 perchezitii la domiciliul mai multor persoane implicate de pe raza judetelor Botosani, Iasi si Satu- Mare. Ei au confiscat de aici cantitati importante de tigari, telefoane mobile, cartele telefonice, dar si mari sume de bani in lei si valuta, autoturisme si calculatoare. In acelasi dosar alte sapte persoane sunt cercetate in libertate. (DorohoiNews.ro)
 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web