Dorohoi News Logo

Depistați în timp ce transportau alcool şi produse din peşte fără a deține documente legale - FOTO

Alcool si produse

Poliţişti de frontieră au depistat două persoane din R. Moldova care transportau în autoturismele proprii alcool şi produse din peşte, cu intenţia de a lecomercializa, fără a deţine documentele legale.

Poliţişti de frontieră din cadrul Biroului C.M.I.I.T. al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi – I.T.P.F. Iaşi, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice, au oprit pentru control în data de 30 septembrie a.c.,  în zona unei pieţe din municipiul Galaţi două autoturisme, conduse de către Gheorghe B., în vârstă de 44 ani, respectiv Bogdan V., în vârstă de 57 ani, ambii cetăţeni din R. Moldova.

Ca urmare a verificării portbagajelor, poliţiştii de frontieră au descoperit în bagajele aparţinând lui Gheorghe B., în două cutii de carton, cantitatea de 10 kilograme de peşte din speciile macrou şi hering afumat, pentru care persoana respectivă nu a putut prezenta documente legale.

De asemenea, în bagajele personale ale lui Bogdan V., colegii noştri au descoperit 11 litri de alcool şi 3,9 kilograme de icre roşii şi negre, pentru care cetăţeanul moldovean nu a putut prezenta documente legale.

Cu privire la cele constatate cei doi cetăţeni moldoveni au declarat că intenţionau să le comercialize în municipiul Galaţi, în vederea obţinerii unui profit.

Cantitatea de alcool, în valoare de 220 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar produsele din peşte, în valoare totală de 645 lei, au fost predate pe bază de proces verbal unei societăţi comerciale de profil spre valorificare.

Poliţiştii de frontieră au sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei pe Gheorghe B. şi cu 3.000 de lei pe Bogdan V.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web