Dorohoi News Logo

Cercetat pentru refuz de recoltare de probe biologice

alcooltest-2

Refuzul conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ziua de 07.02.2011, în jurul orei 17.00, a fost depistat pe strada Manoleşti Deal din municipiul Botoşani, autoturismul marca Dacia 1300 condus de G. MIHAI de 50 ani, din municipiu.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Judeţean Botoşani, în vederea recoltării probelor biologice de sânge pentru stabilirea aloolemiei. G. MIHAI a refuzat recoltarea probelor.

În noaptea de 07/08.02.2011, în jurul orei 01.30, a fost depistat în trafic, pe strada Ion Pillat din municipiul Botoşani, autoturismul marca Volkswagen Passat condus de H. NELU de 46  ani, din municipiu.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, lucru pe care conducătorul auto l-a refuzat.
De asemenea, a fost condus la Spitalul Judeţean Botoşani, unde a refuzat şi recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de G. MIHAI şi H. NELU se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de refuzul conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei, cauzele urmând a fi soluţionate procedural. (DorohoiNews.ro)
 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web