Dorohoi News Logo

Autoturism radiat din circulaţie descoperit de polițiștii de frontieră!

politia

Poliţiştii de frontieră au sancţionat, conform prevederilor legale, un cetăţean român care a fost depistat conducând un autoturism radiat din circulaţie de către autorităţile din Germania din data de 05 ianuarie 2015.

S-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, în data de 24 octombrie 2015, în jurul orei 09.50, cetăţeanul român Radu B., în vârstă de 37 ani, care conducea un autoturism marca Audi A8, înmatriculat în Germania.

La controlul specific, lucrătorii noştri au stabilit faptul că autoturismul este radiat din circulaţie din data de 05 ianuarie 2015, iar placuţele de înmatriculare aparţin unui autoturism marca Volkswagen Golf.  

Poliţiştii de frontieră au extins verificările şi au constatat că talonul care atestă efectuarea inspectiei tehnice periodice şi asigurarea auto internaţională tip Carte Verde nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond specifice documentelor autentice, acestea fiind false.

Bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul din Bucureşti, plătind suma de 2150 euro şi nu are cunoştinţă de neregulile constatate de lucrătorii noştri.  

Pe numele persoanei în cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul care nu are drept de circulaţie în România.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web