Dorohoi News Logo

NEWS ALERT : Mită electorală pentru candidatul PDL la Primăria Corni

Mita Corni

Echipajele de supraveghere electorală constituite de PSD Botoșani la nivelul Comunei Corni au surprins ieri, 8 februarie 2011, pe raza satului Mesteacăn, mai multe grupuri de persoane care împărțeau pachete cu alimente către alegători, cu recomandarea de a vota candidatul PDL, Dorneanu Dorel.

Pachetele conțineau 1 litru de ulei de floarea soarelui, 1 Kg de făină, 1 Kg de orez, 1 Kg de zahăr tos și o scrisoare semnată de Dorneanu Dorel, în care acesta se laudă cu „sprijinul real de la prietenii săi Nicolae Rebengiuc, deputat şi Cătălin Flutur, primarul Municipiului Botoşani” şi le spune alegătorilor ca „Dumnezeu să le dea gândul cel bun pe 13 februarie”.

La vederea echipajelor de supraveghere ale PSD, cei care împărțeau alimentele au încercat să fugă cu autoturismele în care aveau pachetele. După o urmărire de circa 60 de minute, una din mașinile a renunțat la cursă și s-a retras în curtea unei locuințe din satul Mesteacăn, pe gardul căreia se afla afișul candidatului PDL, Dorel Dorneanu. De remarcat că automobilul în cauză este înmatriculat în  București.

În momentul de față, în urma intervenției poliției, s-a deschis un dosar penal, iar o echipă de criminaliști a identificat mai multe amprente pe pachetele de alimente împărțite alegătorilor. Este foarte probabil ca printre aceste amprente să se afle și cele ale membrilor din staff-ul de campanie al candidatului PDL.

Președintele PSD Botoșani, senatorul Gheorghe Marcu, a declarat că „PD-L are acum o singură strategie de campanie electorală: mituirea masivă a electoratului. Recunoaștem aceleași pachete de la prezidențiale, doar că acum nu mai sunt în pungi portocalii, iar în loc de un litru de suc au pus 1 kg de făină. Profită de sărăcia oamenilor care n-au ce mânca, le aruncă un astfel de pachet, iar pe urmă ne uităm toți la televizor cum ne taie salariile și pensiile. Singura metodă de a combate acest flagel e ca fiecare alegător să iasă la vot și să-i amendeze sever pe mituitori cu un vot hotărât împotrivă”.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web