Dorohoi News Logo

Botoșani: 15 persoane reținute de procurorii DIICOT în dosarul traficanților de țigări

diicot

Procurorii Biroului teritorial Botoșani al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au emis 15 ordonanțe de reținere și trei ordonanțe de instituire a controlului judiciar pe numele membrilor celor șase grupări infracționale specializate în contrabanda cu țigări, care au fost destructurate joi.

Persoanele reținute urmează a fi prezentate, vineri, judecătorilor Tribunalului Botoșani cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit anchetatorilor, „membrii grupului au aprovizionat în permanență piața neagră cu produse accizabile, introduse în România prin acte de contrabandă, dezvoltând o adevărată economie subterană prin numărul de persoane implicate în activitatea de vânzare a țigaretelor, cantitățile rulate și frecvența livrărilor de țigarete''.

Începând cu luna februarie a acestui an, au fost identificate un număr de șase grupuri infracționale organizate, care au săvârșit infracțiunea de contrabandă, acționând în zona de nord-est a județului Botoșani, la frontiera cu Republica Moldova și Ucraina. Sursa: ziarero.antena3.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web