Dorohoi News Logo

Doi români, reținuți de DIICOT pentru furt din ATM-uri

spargatori-de-bancomate

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților Vasile Ovidiu Amarandei și Vasile Jicmon, pentru săvârșirea infracțiunilor de operațiuni ilegale cu dispozitive au programe informatice, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.

Potrivit oamenilor legii, în perioada 31 decembrie 2015 – 13 ianuarie 2016, în baza aceleiași rezoluții infracționale, Vasile Ovidiu Amarandei și Vasile Jicmon au montat pe terminalele mai multor ATM-uri aparțiânând unor unități bancare de pe raza municipiului Iași, dispozitive confecționate artizanal de capturare a cardurilor bancare și de înregistrare a codurilor PIN.

Ulterior, inculpații au efectuat, în mod repetat, la diferite intervale orare, retrageri frauduloase de bani.

În autoturismul inculpaților au fost găsite materiale folosite la fabricarea dispozitivelor de skimming, un card bancar și un plic cu o substanță vegetală ce urmează a fi expertizată.

Acțiunea a fost realizată împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Sursa: realitatea.net

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web