Dorohoi News Logo

Incendiu la un lăcaş de cult din Darabani

isu.pompieri

Un lăcaş de cult din oraşul Darabani a fost la un pas de a se transforma în scrum, vineri seară, după ce suportul acoperişului s-a aprins de la un coş de fum neprotejat termic. Incendiul a fost observat puţin înainte de ora 20.00. Spre locul indicat au plecat membrii serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă Darabani şi două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi. Primii care au ajuns la locul intervenţiei au fost membrii SVSU Darabani. Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor au acţionat zece angajaţi ISU şi 3 membri ai SVSU Darabani, timp de aproape două ore. Flăcările au distrus cca 20 mp din suportul acoperişului, valoarea pagubelor fiind estimată la 3000 lei. Au fost salvate şi protejate bunuri materiale în valoare de cca 300.000 lei.

Nerespectarea normelor de prevenire şi stingere a incendiilor şi acţiunea intenţionată au generat săptămâna trecută, pe raza judeţului Botoşani, 16 incendii ( 11 în mediul rural şi 5 în mediul urban). Valoarea pagubelor a fost estimată la peste 50.000 lei. Pompierii au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 1.200.000 lei.

Având în vedere fenomenele meteorologice prognozate pentru intervalul 22 februarie, ora 02.00 – 23 februarie ora 12, (ninsoare şi intensificări ale vântului), I.S.U. Botoşani recomandă populaţiei judeţului să respecte, atât acasă cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi a bunurilor materiale. (DorohoiNews.ro)
 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web