Dorohoi News Logo

O nouă escrocherie dezvoltată cu succes. Anunţurile de la mica publicitate cu numele şi pozele unor măicuţe

Maica Iosefina Giosanu

O nouă escrocherie s-a dezvoltat cu succes în România, iar județul vecin, Suceava a intrat rapid în acest vârtej. Este vorba de anunţurile de la mica publicitate, atât din presa scrisă, cât şi din mediul online, prin care false călugăriţe îşi oferă diferite servicii.

Pe această listă neagră a ajuns şi Maica Iosefina Giosanu, stareţa Mănăstirii Văratic din judeţul Neamţ. În două anunţuri publicate în paginile cotidianului nostru, Maica Iosefina este prezentată ca o persoană cu puteri miraculoase care „dezleagă de cununii şi de beţie în 9 zile” sau „poate rezolva orice problemă în 9 zile în postul paştelui”.

Alături de aceste anunţuri apare şi numărul de telefon 0743379126 la care cei care doresc să-şi rezolve problemele pot suna.

Această informaţie a ajuns şi la urechile stareţei de la Mănăstirea Văratic din Neamţ, iar reacţia acesteia de indignare şi revoltă a fost una normală.

„Dacă am de a mă ruga, o fac în chilia mea şi nu în ziar, cu atât mai puţin la telefon. S-a sunat la acel număr de telefon de mai multe ori şi a răspuns o femeie, în două rânduri, dar şi un bărbat. Ambii au confirmat că este numărul Maicii Iosefina, adică al meu, iar cine doreşte mai multe să facă o programare şi să trimită bani la o adresă care va fi indicată printr-un mesaj telefonic. Este o minciună grosolană şi vreau să le spun oamenilor să nu se lase păcăliţi şi să sune. Noi ne rugăm la sfânta mănăstire şi nu cerem bani de la credincioşi”, a mărturisit Maica Iosefina.

Cât priveşte fotografia care însoţeşte anunţul, aceasta aparţine într-adevăr Maicii Iosefina, dar cel mai probabil a fost furată de pe internet. Sursa: monitorulsv.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web